Sustainability Guide Header

seizoensgebonden voedselkalender

Een woord uit het hart

Geachte lezer,

De MaastrichtForClimate milieuorganisatie presenteert met trots haar eerste duurzaamheid gids!

Nu dat klimaatverandering een steeds groter probleem wordt voelen overheden zich geneigd om hun CO2-voetafdruk drastisch te verkleinen en burgers om hun dagelijkse gewoontes aan te passen. Maar wat betekent dit precies? Waarom word ons gevraagd om minder vlees te eten, korter te douchen, afval te scheiden of om meer tweedehands kleding te kopen? Deze nieuwe gewoontes lijken moeilijk te implementeren als we niet weten wat we fout doen, maar met wat goede tips en wat achtergrondinformatie kan het erg makkelijk zijn.

Daarom leert deze gids jou alles wat je moet weten over duurzaamheid met betrekking tot mode, waterafvoer, maar ook huishoud- en schoonheidsproducten. Door dit te lezen zal je meer kennis vergaren over hoe onze dagelijkse gewoontes het klimaat beïnvloeden maar ook over simpele en duurzame alternatieven !

Wij hopen dat dit de Maastrichtse gemeenschap helpt om meer aandacht te besteden aan het milieu en op de lange termijn bij te dragen aan de verbetering van de Nederlandse CO2-voetafdruk! We hopen ook dat jij, geachte lezer, ervan geniet dit door te lezen en je je een duidelijker beeld kunt vormen van dit gevoelige onderwerp.